Regenboogvlag en verlichte politiebureaus vandaag op Coming out-dag

12 okt , 17:15 Nieuws
politiebureau vlag coming out day
Vandaag is het Coming Out Day: de dag om wereldwijd aandacht te hebben voor en solidariteit te tonen met mensen die openlijk voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen.
Een dag waarop we vieren dat je open kan zijn over wie je bent. Op politiebureaus door heel Nederland werd vandaag daarom de Progress Pride-vlag gehesen. ‘s Avonds wordt bovendien in iedere provincie één politiebureau in de regenboogkleuren verlicht.
De politie wil hiermee bijdragen aan de acceptatie en emancipatie van dit thema in de samenleving en benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht je seksuele oriëntatie of genderidentiteit.
Ook vindt de politie het belangrijk om een werkgever voor iedereen te zijn en te laten zien dat binnen de politie waarde gehecht wordt aan diversiteit en inclusie: iedereen is welkom bij de politie. Ook wil de politie medewerkers bewust maken van de dillema’s en drempels die sommige andere collega’s ervaren.

Aangifte doen of contact met LHBTIQ+ politiemensen

Tegelijk willen we de drempel verlagen om online een melding of aangifte te doen van discriminatie, intimidatie of geweld gerelateerd aan dit thema. Telefonisch contact opnemen kan via 0900-8844. Wanneer het nodig is, bieden politiecollega’s van Roze in Blauw ondersteuning. Roze in Blauw is het medewerkersnetwerk van de politie voor LHBTIQ’ers. Zij zijn ook aanspreekpunt voor de LHBTIQ+-gemeenschap in de samenleving en intern.