Fortuna Vrouwen eenvoudig door Ajax aan de kant gezet

12 okt , 18:30 Sport
voetbal doelpunt
© Freep!k
Fortuna Vrouwen heeft vanmiddag op De Toekomst in Amsterdam de derde competitiewedstrijd van het seizoen met 5-1 verloren
Grootste plaaggeest voor de Fortuna-defensie in de eerste helft was Ajax-aanvalster Lotte Keukelaar, die in de 14e minuut Ajax op voorsprong bracht met een bekeken boogballetje, waarmee ze Fortuna-doelvrouw Claire Dinkla verraste. Acht minuten later verdubbelde Keukelaar de Ajax-voorsprong.
Drie minuten na rust was het opnieuw Keukelaar die Dinkla passeerde. Pas in de 52e minuut van de wedstrijd werd Fortuna voor het eerst gevaarlijk, maar zonder succes. Dat succes kwam 11 minuten later wel toen de doorgebroken Dekker de eerste - en laatste - Fortuna-treffer van de middag scoorde. Yohannes schoot Ajax met een uitstekende vrije trap naar 4-1 (69') en bracht de marge weer op drie doelpunten, Noordam zorgde in de 87e minuut voor de 5-1 eindstand.
Opstelling Fortuna Vrouwen: Dinkla, Van Koot (75' Van Berlo), Stoop, Van Heeswijk, Prins (68' Pietersma), Dekker, Vijfhuizen, Peereboom (46' Stauffenberg), Arons (83' Hilhorst), Van Wershoven en Kopp.
Op zaterdag 19 oktober speelt Fortuna Vrouwen om 16:30 uur thuis tegen sc Heerenveen.