Schrijfster Jet Nijland te gast bij Krings

12 okt , 12:00 Nieuws
de zonnesteen jetnijland
Op zaterdag 19 oktober is schrijfster Jet Nijland van 14:00 tot 15:30 uur te gast bij boekhandel Krings in Sittard. Ze vertelt dan over haar nieuwe boek De Zonnesteen.
Verder beantwoordt zij vragen van lezers en signeert ze haar boeken.

Over het boek De Zonnesteen

Schotland, 1745. De Hooglanden zijn het toneel van onrust en veldslagen. Lyna moet vluchten om haar leven te redden. In een kasteel vindt ze onderdak én haar grote liefde: Grant. De liefde bloeit op, totdat Grant en zijn broer moeten vechten voor de vrijheid van Schotland. Kan Lyna hoop houden in de toekomst?
Ruim 250 jaar later leidt Bonnie een rustig leven in de Hooglanden. Ze woont samen met haar hond Balthasar op het landgoed dat ze van haar ouders heeft geërfd. Maar Bonnie worstelt met de hoge onderhoudskosten en ze vreest dat het kasteel moet verkopen. Dan verstoort een nieuwe, knappe dorpsbewoner Bonnies leven. Ondanks haar pogingen hem te ontlopen, blijft hij overal opduiken. Als Bonnie in het kasteel een bijzonder sieraad en een oud dagboek vindt, verliest ze zich in een eeuwenoud liefdesverhaal dat lijkt te eindigen bij de slag om Culloden in 1746.
Kan het verhaal van de zonnesteen Bonnie ervan overtuigen dat ze de liefde een kans moet geven?
Over Jet Nijland (1979): werd geboren op de Veluwe en verhuisde voor haar studie naar de Randstad. Met haar man Jochem en kat Maus woont ze nu in een dorpje vlak bij Leiden. In haar vrije tijd leest en reist ze graag. Eerder verscheen van haar Als de sterren fonkelen en Zwaluwdans.