Schutterij Sint Antonius Nederweert wint OLS2023

08 jul 2023, 18:17 Nieuws
ols born schutterswei 8 juli 2023 1
Enkele duizenden bezoekers op de schutterswei in Born zagen vanmiddag schutterij Sint-Antonius (Nederweert) het Oud Limburgs Schuttersfeest winnen.
Het startsein voor het kavelen, waaraan door dertig schutterijen werd deelgenomen, werd op een toen al snikhete schutterswei een uur verlaat vanwege de stand van de zon: die stond nog te laag, waardoor de schutters verblind werden en zij de af te schieten punten niet goed konden zien.
In de elfde kavelronde waren de Nederweerter schutters net iets trefzekerder dan het zestal van schutterij Sint Urbanus uit Maasniel. Laatstgenoemde schutterij deed voor het eerst sinds het winnen van d'n Um in 2014 weer mee om de winst.
Lange tijd maakten ook nog vijf schutterijen uit de gemeente Sittard-Geleen kans op de overwinning, maar ze sneuvelden een voor een, respectievelijk in de derde (Sint Salvius Limbricht), vierde (HH Marcellinus en Petrus Geleen), zevende (Eendracht Grevenbicht), achtste (Heilig Kruis Grevenbicht) en negende (Sint Willibrordus Obbicht) kavelronde.
Volgend jaar dus geen Oud Limburgs Schuttersfeest in Sittard-Geleen, maar wel het kleinere broertje ervan: schutterij Eendracht uit Grevenbicht organiseert komend jaar het Zuid-Limburgs Federatiefeest en dat is het op een na grootste schuttersfeest.