Pole position Grand Prix Groot-Brittannië voor Max Verstappen

08 jul 2023, 17:30 Sport
f1gp11 max verstappen pakte pole op silverstone
De kwalificatie voor de Britse Formule 1 Grand Prix op het circuit van Silverstone werd een door Max Verstappen gewonnen spektakelstuk.
In Q1 en Q2 was de baan nog wat vochtig en dat maakte het extra spannend, omdat een uitglijder snel is gemaakt. In Q3 was de baan zo goed als helemaal droog en mocht ook de DRS worden gebruikt.
Verstappen reed met 1:26.720 de snelste tijd in Q3 en bleef daarmee de verrassende nummers twee en drie Lando Norris en Oscar Piastri (McLaren) respectievelijk 0,246 en 0,372 seconde voor. Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz finishten als vierde en vijfde, met daarachter de beide Mercedessen van George Russell en Lewis Hamilton.
Met zijn achtste pole position van het seizoen en zijn zesde opeenvolgende pakte Verstappen voor Red Bull de eerste pole position op de Britse Grand Prix sinds 2011. (In 2020 pakte hij pole tijdens de 70th Anniversary Grand Prix GP, die eveneens op Silverstone werd gereden).
Sergio Perez, Verstappens teamgenoot bij Red Bull, kon opnieuw niet bij Verstappen in de buurt komen en lag er in Q1 al uit.
De Grand Prix van Groot-Brittannië start zondagmiddag om 16:00 uur.