St. Joepmarkt: informatie voor ondernemers en inwoners centrum Sittard

05 mrt 2022, 20:10 Nieuws
sint joepmarkt 2018
Op zaterdag 19 maart aanstaande vindt in de binnenstad van Sittard na een afwezigheid van twee jaar weer de St. Joepmarkt plaats.
De markt begint zoals gewoonlijk om 08:00 uur en duurt tot 17:00 uur.
De veiligheid voor marktbezoekers en ondernemers staat voorop. De gemeente wil voorkomen dat er gevaarlijke en hinderlijke situaties ontstaan in de straten waar de jaarmarkt wordt gehouden. Daarom zijn een aantal noodzakelijke maatregelen getroffen, mede ook om hulpdiensten bij calamiteiten een vrije doorgang te verlenen.

Let op:

  • Parkeerplaats Tempelplein niet bereikbaar tussen vrijdag 18 maart 07:00 uur en zaterdag 19 maart 23:00 uur
  • Parkeerplaats Gats en parkeergarage ABC-complex niet bereikbaar tussen vrijdag 18 maart 10:00 uur en zaterdag 19 maart 23:00 uur
  • Odaparking (zowel vanaf Paardestraat als Haspelsestraat), parkeergarage Ligne zijn normaal bereikbaar
  • Parkeergarage Hub. Dassenplein en omliggende parkeerplekken zijn bereikbaar via de Schuttestraat

Opstelling St. Joepmarkt

De St. Joepmarkt wordt dit jaar opgesteld in de volgende straten:
  1. Putstraat
  2. Paardestraat (de Oda-parking blijft bereikbaar)
  3. Markt
  4. Oude Markt
  5. Kloosterplein
  6. Deken Tijssenstraat
  7. Ligne (de Oda-parking en Ligne-parking blijven bereikbaar)
  8. Wolf en Hertzdahlstraat
  9. Haspelsestraat
  10. Parklaan tussen de Engelenkampstraat en Voorstad
  11. Engelenkampstraat tussen Parklaan en Rosmolenstraat (parkeergarage Hub Dassenplein en omliggende parkeerplaatsen zijn bereikbaar via de Schuttestraat
  12. Tempelplein
  13. Rosmolenstraat
  14. Nieuwstraat
  15. Limbrichterstraat
  16. Brandstraat.

Opbouw markt

De straten waar de St. Joepmarkt plaatsvindt worden vanaf vrijdag 18 maart 10:00 uur tot en met zaterdag 19 maart 23:00 uur afgesloten voor alle voertuigen. Uitzondering hierop vormt de toegang voor de standhouders van de St. Joepmarkt.
Op 18 maart kunnen bewoners of ondernemers in overleg met de verkeersregelaar hun woning of bedrijf wel bereiken.

Bevoorrading

In overleg met de verkeersregelaar is het vrijdag 18 maart wel nog mogelijk de winkels te bevoorraden. Vanwege de bereikbaarheid van hulpdiensten is bevoorrading vanaf het Marktplein die dag na 10:00 uur niet meer toegestaan. Op zaterdag 19 maart is bevoorrading voor alle ondernemingen in de binnenstad uitgesloten.

Parkeren

Binnen het gebied van de St. Joepmarkt geldt voor alle voertuigen een parkeerverbod vanaf vrijdag 18 maart 10:00 uur tot en met zaterdag 19 maart 23:00 uur. Dit betekent dat de parkeergarage van het ABC-complex en de parkeerplaats de Gats niet bereikbaar zijn voor bezoekers. Voor de parkeerplaats Tempelplein geldt dit verbod al op vrijdag 18 maart vanaf 07:00 uur.
Gebruikers van de (privé)parkeerplaatsen binnen of in de directe omgeving van de St. Joepmarktroute moeten tijdig een alternatieve parkeerplek zoeken en rekening houden met de in- en uitrij(on)mogelijkheden tijdens de genoemde uren.

Regels voor ondernemers

Op de straten van de St. Joepmarkt geldt een uitstalverbod. Dit betekent dat winkeliers geen reclameobjecten, goederen, kledingrekken, uitzoekbakken op de openbare weg mogen plaatsen en ook geen verkooppunt buiten hun winkel/onderneming mogen inrichten.

Regels voor de horeca

Horecaondernemingen aan de St. Joepmarktroute mogen geen terras inrichten. Verder is het niet toegestaan om terrasschotten en terrasmeubilair op gemeentegrond te plaatsen en zonneschermen naar beneden te laten. Voor de ondernemingen op het Marktplein geldt dat ze wel het gevelterras mogen uitzetten.

Vragen

Voor eventuele vragen kunnen ondernemers en aanwonenden 046-4777777 bellen.