Stichting Waringin nodigt uit voor derde editie Bersama Selatan

07 okt , 00:24 Nieuws
corneliushuis heerlen
Op zaterdag 23 november 2024 organiseert de Stichting Waringin de derde editie van de Bersama Selatan.
Stichting Waringin herdenkt sinds 2019 jaarlijks alle slachtoffers van de Japanse bezetting ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië en die van de afhankelijkheidsstrijd van Indonesië, in de volksmond de Bersiap-periode. Dit gebeurt bij het herdenkingsmonument van de Stichting in de Ir. Dingertuin (ABP-tuin), Oude Lindestraat 70, Heerlen.
Stichting Waringin heeft naast het oprichten van een regionaal herdenkingsmonument en het jaarlijks organiseren van de (regionale) herdenkingsdag op 15 augustus, in de ABP-tuin, nog een tweede doelstelling. De stichting organiseert tevens diverse educatieve/cultureel gerichte initiatieven zoals interactieve historische themabeschouwingen m.b.t. het voormalig Nederlands-Indië, culturele workshops, deelname aan schoolprojecten van educatieve aard, met als direct raakvlak de geschiedenis van het voormalig koloniaal Nederlands-Indië en/of haar cultureel erfgoed.
Een van deze cultuurgerichte initiatieven is de Bersama Selatan. Deze wordt op zaterdag 23 november van 14:00 tot 23:00 uur georganiseerd in het Cultureel Centrum Corneliushuis in Heerlerheide. Een dag waarop de verbinding wordt gezocht tussen de verschillende generaties Indische/ Molukse Nederlanders en andere geïnteresseerden door een gevarieerd programma voor jong en oud. Met de zeer bekende Indische cabaretier en entertainer Ricky Risolles, livemuziek door The Blue Falcons en Benny Poetiray met zijn Java Guitars, authentieke Indonesische dansen, vechtdemonstraties, diverse stands een soort van Pasar Malam Kecil, een DJ en natuurlijk Indisch eten.
Mis hem dit jaar niet en bestel je kaarten op tijd. Tot 1 november kosten de kaartjes maar €12,50 per stuk. Daarna bedraagt de prijs € 15 en bij de dagkassa (indien nog voorradig) €17,50. Het aantal kaarten is beperkt, wacht dus niet te lang met bestellen!
Heb je moeite met het online bestellen van tickets dan kun je ze ook, vanaf donderdag 10 oktober, ophalen bij Toko Indonesia, Heulsstraat 18 te Heerlerheide (tel:045-5222570)
Adres en parkeren: Corneliushuis, Groeet Genhei 14, 6413 GN Heerlen - Heerlerheide. Naast het Corneliushuis is een parkeergarage waar iedereen gratis kan parkeren.