Susterenaar krijgt 4 jaar cel wegens ontucht met minderjarige meisjes

07 jul 2017, 16:11 Nieuws
rechtbank roermond
De rechtbank in Roermond heeft vandaag een 45-jarige man uit Susteren tot een gevangenisstraf veroordeeld voor het plegen van seksuele handelingen met 2 jonge meisjes.
De meisjes, destijds 8 en 9 jaar oud, kwamen eind 2016 bij de man langs voor ‘heitje voor een karweitje’. Eenmaal bij de man in huis, speelde hij vergaande seksuele spelletjes met hen. Tijdens de zitting bekende de man alles, op één onderdeel na. De rechtbank acht ook dit onderdeel, seksueel binnendringen bij één van de meisjes, bewezen. Zij volgt hierin de verklaring van het andere meisje. Deze gedetailleerde verklaring is volgens de rechtbank geloofwaardig.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat het om ernstige strafbare feiten gaat. De man heeft onder invloed van alcohol misbruik gemaakt van de onbevangenheid van twee zeer jonge meisje door hun ‘spelenderwijs’ vergaande seksuele handelingen te laten ondergaan en verrichten. Tijdens het strafproces heeft een psycholoog onderzoek naar de man gedaan. Hieruit kwam naar voren dat er geen aanwijzingen zijn voor pedofilie, maar dat dit niet kan worden uitgesloten. Het advies om de man verminderd toerekeningsvatbaar te achten, neemt de rechtbank over.
Rekening houdend met deze omstandigheden kreeg de man een gevangenisstraf van 48 maanden. Hiervan zijn 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast krijgt de man onder andere een verplichte behandeling en een alcoholverbod. De man zal overigens niet terugkeren naar zijn woning in Susteren, omdat die woning inmiddels is verkocht.