De
Rijksweg in Sittard langs
Ligne - tussen Linde en Wilhelminastraat - wordt momenteel ingrijpend onder handen genomen.
Naar verwachting is het werk - de riolering wordt volledig vernieuwd en vervolgens wordt de weg opnieuw ingericht - tegen de bouwvakantie klaar. Tot dan is het nog even afzien voor klanten, bewoners, bedrijven en winkeliers.
Sinds augustus 2014 was op de Rijksweg langs Ligne alleen autoverkeer in zuidelijke richting mogelijk. Sindsdien hebben veel winkeliers aan de Rijksweg beduidend minder klandizie gehad. En ook de komende maanden is het nog even behelpen geblazen, want nu de Rijksweg tussen Linde en de Wilhelminastraat rigoureus wordt aangepakt is er tot aan de bouwvak tussen Overhovenerstraat en Wilhelminastraat helemaal geen doorgaand autoverkeer meer mogelijk. De winkels en bedrijven tussen rotonde De Wissel en Linde zijn overigens wel met de auto bereikbaar.
Al met al zien ondernemers en winkeliers aan de Rijksweg zich nu al zeker anderhalf jaar lang geconfronteerd met beduidend lagere omzetcijfers. "De overlast voor ondernemers en aanwonenden duurt inderdaad erg lang en het is onmiskenbaar een feit dat dit de ondernemers klanten kost", zegt Sandra Nohlmans van Wollstreet. "Maar het einde van het werk komt nu in zicht. We willen onze klanten dan ook graag bedanken voor hun trouw."
De winkeliers en bedrijven aan de Rijksweg tussen rotonde De Wissel en de Wilhelminastraat hebben deze week een gezond presentje klaarliggen voor hun klanten. Geheel in de sfeer van de Oranjeweek krijgen ze bij een besteding een zakje met een sinaasappel en twee mandarijnen cadeau. Met dit initiatief van de werkgroep BLVC (Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie) rondom Ligne wil men klanten, die de slechte bereikbaarheid van de winkels voor lief nemen, een blijk van waardering geven.
Behalve de Appeltjes van Oranje heeft de werkgroep nog twee leuke acties voor klanten in gedachte. En als het werk aan de Rijksweg klaar is wordt dat natuurlijk gevierd met een feestelijke activiteit.
Ed Schappin en Sandra Nohlmans van werkgroep BLVC