Vandaag tweede halve finale Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer

13 feb 2022, 12:11 Nieuws
kwebbel sjnebbel marlstone
Vandaag vindt de tweede halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) 2022 plaats.
In de tweede reeks van 22 deelnemers die vanavond treffen we opnieuw twee deelnemers uit de gemeente Sittard-Geleen aan. Naast Kartoesj uit Limbricht is dat het illustere damesduo Kwebbel & Sjnebbel uit Sittard. Twee andere deelnemers aan het LVK uit Sittard-Geleen namen afgelopen vrijdag deel aan de eerste halve finale: Jesse & Jesse uit Sittard en Don Kiesjot uit Guttecoven.
Het al aardig op leeftijd geraakte koppel viert nog altijd heel graag carnaval en maakt dat duidelijk met het toepasselijke nummer Veer zeen nog lang neit euver de datum haer , dat werd geschreven en gecomponeerd door Guus Steinen. Kartoesj neemt deel met Pin mich vas . De tekst van dit liedje werd geschreven door Guus Kitzen en de muziek werd gecomponeerd door Robert Buckx.
De tweede halve finale wordt door L1-radio uitgezonden. De stichting LVK zorgt daarnaast voor een video-livestream . De uitzending van L1-radio en de livestream van stichting LVK beginnen 18:00 uur.

Stemmen

Om 20:30 uur gaan de SMS-stemlijnen open en kan het publiek tot 21:00 uur zijn stem uitbrengen. De via SMS uitgebrachte stemmen tellen voor 40 procent mee in de uitslag. Stemmen kan via SMS-nummer 4004.
  • Is Veer zeen nog lang neit euver de datum haer je favoriete nummer: SMS dan LVK 27 naar 4004. Vergeet de spatie tussen LVK en 27 niet!
  • Is Pin mich vas je favoriete nummer: SMS dan LVK 42 naar 4004. Vergeet de spatie tussen LVK en 27 niet!

Uitslag

Op woensdag 16 februari maakt de jury bekend welke 20 liedjes doorgaan naar de 46e finale van het LVK, die op 18 februari wordt gehouden in de schouwburg van Venray.