Vierde aanhouding in onderzoek naar liquidatiepoging

11 jan 2021, 14:01 Nieuws
politie uithangbord sittard anke hendrix
In het onderzoek naar de liquidatiepoging op de Bradleystraat in Sittard op 12 september jongstleden heeft de politie een vierde verdachte aangehouden.
Bij de aanslag raakte een 38-jarige man ernstig gewond.
In het kader van het onderzoek heeft de politie maandagochtend een doorzoeking gedaan in een cel van een gedetineerde in een Penitentiaire Inrichting (PI) in Hasselt (B). Naast de doorzoeking in de cel heeft de politie ook nog een doorzoeking gedaan in een woning in Kinrooi (B). Hierbij werden telefoons aangetroffen. De 19-jarige bewoner werd aangehouden.
Daarmee komt het aantal aangehouden verdachten nu op vier. De afgelopen dagen werden al drie personen aangehouden (een in Maastricht, een in Sittard-Geleen en een in Denemarken). Net zoals de andere drie verdachten zit ook deze Belgische verdachte in beperkingen. De verwachting is dat hij deze week wordt uitgeleverd aan Nederland.
Het onderzoek naar de poging liquidatie gaat door en het onderzoeksteam sluit niet uit dat er nog meer personen aangehouden gaan worden. Naast het verhoren van de verdachten zullen ook de gegevens en informatie afkomstig van de in beslag genomen spullen, zoals mobiele telefoons uitgezocht, geanalyseerd en verwerkt worden.
Drie van de vier aangehouden verdachten worden deze week voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Het is nog niet bekend wanneer de Deense verdachte overgebracht wordt naar Nederland.