Volkscafé van Dave Ensberg

15 mrt 2015, 16:03 Nieuws
dave ensberg martijn van helvert en arnold vanderlyde
Wie wilde kennismaken met Dave Ensberg, de uit Sittard afkomstige CDA-kandidaat bij de Provinciale Statenverkiezingen van aanstaande woensdag, was zondagochtend welkom in de bar van hotel Merici aan de Oude Markt.
Daar hield Ensberg een volkscafé met CDA Tweede Kamerlid Martijn van Helvert als presentator en bijdragen van rapper Michaël Gabriël en Arnold Vanderlyde. René Haustermans zorgde voor een Limburgs muzikaal intermezzo. SBS6 maakte er opnames die zondagavond worden uitgezonden bij Hart van Nederland. Het volkscafé telde zo'n 25 bezoekers.
Martijn van Helvert wees erop dat er momenteel sprake is van een nek-aan-nek-race tussen CDA en PVV om wie de grootste partij in Provinciale Staten wordt. "De keuze gaat dus tussen banen of bonje", grapte Van Helvert.
De bijdrage van Arnold Vanderlyde was - zoals viel te verwachten - een bijzondere. "Wie ben jij", vroeg hij aan diverse aanwezigen. Zelf gaf hij aan ook van het CDA te zijn, waarbij CDA voor hem staat voor consequent democratisch associatief . Christen Democratisch Appèl is natuurlijk de juiste betekenis, maar hij gebruikte de twee vertalingen van CDA om elkaar te versterken. Je moet weten wie je bent, weten wat je wilt en in het bereiken van je doelen vooral niet vergeten dat je dat samen met anderen moet doen en dus ook altijd met anderen rekening moet houden en verbinding moet zoeken.
Wat Dave zelf betreft: hij is een politieke nieuwkomer en niet alleen in die zin een frisse wind. Zo liep hij als chocoprins carnaval mee in carnavalsoptochten, bracht hij een rap over de provincie Limburg en presenteerde hij een App waarmee hij voeling wil houden met wat er in de provincie onder de kiezers leeft - óók na de verkiezingen.
Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt niet alleen uit zijn politieke ambitie, maar bijvoorbeeld ook uit zijn inzet als vrijwilliger voor de Zonnebloem. Hij ziet voor de provincie een belangrijke rol weggelegd op het gebied van regionale stimulering op het gebied van economie en infrastructuur en het bieden van ondersteuning aan gemeenten nu zij zich geconfronteerd zien met de zware opgave rond Wmo, arbeidsparticipatie en jeugdzorg.