Voorbereiding reconstructie Oranjelaan Geleen gestart

30 okt 2017, 18:01 Nieuws
oranjelaan geleen voorjaar 2017
De gemeente is gestart met de voorbereidingen voor de reconstructie van de Oranjelaan, Oranjehof, Peschstraat, Nassaustraat, Stationsstraat en Stationsplein in Geleen.
De saneringswerkzaamheden van de nutsbedrijven zijn nu in volle gang. Vanaf 13 november worden verschillende bomen verwijderd. De wegwerkzaamheden starten in april 2018.
De Oranjelaan en omliggende straten zijn duidelijk toe aan groot onderhoud. Het wegdek is slecht en de riolering in de Stationsstraat is aan vervanging toe. "Als we toch moeten werken in een straat, dan moeten bewoners de kans krijgen om mee te denken over de inrichting van hun eigen straat," legt wethouder Leon Geilen (Leefomgeving) uit. "Daarom zijn tijdens meerdere bewonersavonden ideeën over wegindeling, verkeersveiligheid, openbaar groen en wateroverlast besproken. Er ligt nu een ontwerp dat voor een groot deel tot stand is gekomen door bewoners."
De wegwerkzaamheden starten in april 2018. Daarbij wordt ook de waterproblematiek bij het kruispunt Peschstraat/Oranjelaan aangepakt. In het definitieve ontwerp is er een verbetering van de verkeersveiligheid ten opzichte van de huidige situatie en daarom is het noodzakelijk om bomen te verwijderen. De markante platanen op de middenberm van de Oranjelaan blijven gewoon staan. Aan het eind van de reconstructie worden op diverse plekken nieuwe bomen geplant.
Het verwijderen van de bomen start op 13 november en duurt maximaal anderhalve week. De werkzaamheden vinden buiten de spits plaats, tussen 09:00 en 16:00 uur. Het doorgaande verkeer wordt dan omgeleid. Er zijn verkeersregelaars aanwezig.