Vragen CDA aan GS inzake Tüddern

02 apr 2015, 19:12 Nieuws
tuddern supermarkten
Naar aanleiding van de berichtgeving in de media over het standpunt van de gemeente Sittard-Geleen ten aanzien van een uitbreiding van winkelgebied In der Fummer in Tüddern heeft het CDA een aantal vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.
Het college van B&W van de gemeente Sittard-Geleen vraagt schriftelijk om steun van het college van Gedeputeerde Staten.
De vraag betreft ondersteuning inzake het aankaarten van bezwaar bij de zgn Bezirkungsregierung in Keulen. Doel van deze steun zou moeten zijn de Bezirkungsregierung erop te wijzen dat uitbreiding van het winkelgebied ‘In der Fummer’ (Tüddern, Duitsland) schadelijke gevolgen kan hebben voor de diverse winkelcentra in de gemeente Sittard-Geleen.
De portefeuillehoudende wethouder in Sittard-Geleen heeft aangegeven dat bij mogelijke uitbreiding van dit winkelgebied er een situatie kan ontstaan waarbij meer dan een vierkante meter retail per inwoner van de gemeente Tüddern ontstaat.
Verder geeft hij ook aan dat op dit moment het huidige winkelcentrum in Tüddern al de eigen verzorgingsbehoefte overstijgt, waarbij een mogelijke uitbreiding van het winkelcentrum in Tüddern drastische gevolgen kan hebben voor de verschillende winkelcentra in de gemeente Sittard-Geleen.
N.a.v. deze berichtgeving omtrent de potentiële uitbreiding van het winkelgebied in Tüddern heeft de CDA-fractie de volgende vragen voor het college van Gedeputeerde Staten:
  1. Is uw college op de hoogte van de zorgen van B&W Sittard-Geleen over een mogelijke uitbreiding?
  2. Deelt u de mening van de gemeente Sittard-Geleen dat de mogelijke uitbreiding van het winkelcentrum in Tüddern ontwrichtend werkt voor het winkelaanbod in de gemeente Sittard-Geleen?
  3. Welke vervolgacties onderneemt het College van GS met betrekking tot de vraag om steun?
  4. Is het college bereid om in gesprek te gaan met de zgn Bezirksregierung in Keulen om de zorgen kenbaar te maken betreffende een mogelijke uitbreiding?
  5. Hoe moeten we deze ontwikkelingen zien in relatie tot het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL)?