Dubbel Bichts Paasconcert

02 apr 2015, 18:55 Nieuws
st cecilia grevenbicht bc roermond 2013
Op paasmaandag geven de harmonieorkesten Concordia van Obbicht en St. Cecilia van Grevenbicht-Papenhoven hun 21e Paasconcert. Het concert wordt gegeven in Oos Hoes in Grevenbicht en begint om 11:00 uur.
Het Paasconcert kent een lange traditie. De Beegse harmonie St. Cecilia organiseert al sinds eind jaren 80 een Paasconcer. Daarbij waren diverse bevriende orkesten en koren te gast, zoals de De Maasoever Roosteren, Philharmonie Sittard, St. Lucia Neeritter en het Maasland Kozakkenkoor. In 1994 was Concordia Obbicht te gast en dat was het begin van een jarenlange samenwerking. Dit jaar is dus sprake van de 21e editie.
Harmonie St. Cecilia opent het concert om 11:00 uur. Onder leiding van Jos Simons verzorgt het korps een Spaans en Latijns-Amerikaans getint programma, met de werken Aguëro (pasodoble), Libertadores en Danza Sinfonica, afgewisseld met een concert voor 2 klarinetten van Felix Mendelssohn en muziek van Deep Purple. Solisten in het Mendelssohn-concert zijn Jos Janssen en Koen Cuijpers.
Om 12:00 uur zet Harmonie Concordia het concert voort. Onder leiding van Alex Schillings wordt een Spaans – Italiaans – Engels programma uitgevoerd met de werken Ateneo Musical (pasodoble), de Siciliaanse Vespers en Danceries. Ook Concordia brengt een solist voor het voetlicht en wel Joep Demandt op euphonium. Met een kwinkslag van Charlie Chaplin wordt het concert afgesloten.
Het belooft weer een mooie concertmatinee te worden U bent van harte welkom en u kunt bovendien nog een Paasei 'köppe'.