Hartje zomer wagens bouwen in de optochthal

16 jul 2017, 7:01 Nieuws
wagen bouwen berg aan de maas in optochthal 2017
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Normaal gesproken is er rond deze tijd van het jaar in en rond de Sittardse optochthal geen enkele activiteit te bespeuren.
Dit jaar is dat evenwel anders. Sinds een week of twee zijn wagenbouwers uit Berg aan de Maas er bezig met het bouwen van de 9 praalwagens die eind augustus meerijden in de Culturele Stoet, die op zondag 20 augustus het hoogtepunt vormt van de jaarlijkse Oogstdankfeesten.
Vorig jaar ging de stoet niet door omdat er geen geschikte locatie voor het bouwen van de praalwagens beschikbaar was. Bovendien was het Maasdorp in 2016 moeilijk te bereiken omdat de brug over het Julianakanaal dicht was voor het verkeer. Ook dit jaar was het spannend of de stoet wel kon doorgaan, omdat er nog altijd geen geschikte bouwlocatie voor de praalwagens in Berg aan de Maas beschikbaar was. In arren moede ging men op zoek naar een locatie buiten de gemeente. Die werd gevonden in de Sittardse optochthal, waar in de beide loodsen net voldoende ruimte gecreëerd kon worden om de Bergse bouwers onderdak te verlenen.