Weer spelbreker bij Kom bij ons op de bank

10 sep 2017, 10:31 Nieuws
kom bij ons op de bank 2017 11
Zaterdag vond in het centrum van Sittard de opening plaats van het nieuwe culturele seizoen.
Met de uitnodigende titel 'Kom bij ons op de bank' nodigde cultuurbedrijf De Domijnen iedereen uit om in het centrum van Sittard kennis te komen maken met een aantal culturele voorproefjes.
Van 12:00 tot 17:00 uur konden bezoekers genieten van korte dans- en muziekoptredens, previews van schouwburgvoorstellingen en meedoen en meekijken bij workshops. In totaal waren er meer dan 60 optredens en workshops, op de Markt, het Tempelplein, op de hoek van Walstraat en Brandstraat, het pleintje bij Leven aan de Voorstad, plein Ligne en op de zessprong.
Er was net als voorgaande jaren dus weer zeer veel te zien, te horen en te doen. Jammer genoeg werkte het weer ditmaal niet mee. De terrassen op de Markt waren dan ook niet goed gevuld en ook in de winkelstraten was het minder druk dan normaal. Wat niet wegneemt dat de optredens goed werden gewaardeerd.

Mega sing-a-long minder mega dan gehoopt

De opening van het seizoen kreeg in de avonduren op de Markt een grote finale met een muzikale afsluiter onder leiding van bariton Ernst Daniël Smid, getiteld '10.000 stemmen'.
De regen die overdag regelmatig neerplensde zal er ongetwijfeld toe hebben bijgedragen dat velen er 's avonds van af zagen om naar de Markt te gaan. Het aantal van 10.000 stemmen werd dan ook bij lange na niet gehaald: voor het podium verzamelde zich een publiekskoor van zo'n 600 zangers en zangeressen om uit volle borst mee te zingen met populaire licht-klassieke muziek, zoals o.a. het Slavenkoor van Verdi, alom bekende evergreens van bijvoorbeeld Shaffy en andere heerlijke meezingers, zoals musicalhits.
De muzikale begeleiding werd verzorgd door fanfare Concordia uit Ittervoort. Behalve Smid kwamen ook drie amateurzangers op het podium. Noëlle Hendrix uit Geleen, Femke Bruls uit Maastricht en Peter Schurkens uit Sittard werden in augustus tijdens een masterclass in De Domijnen door Smid geselecteerd om tijdens de mega sing-a-long samen met hem op de bühne te staan.
Burgemeester Sjraar Cox opende de avond en sprak de hoop uit dat het evenement ondanks de bescheiden start een nieuwe traditie wordt.