Wijkplatform Sanderbout wil nieuwbouw buurthuis

07 apr 2015, 23:59 Nieuws
kerk sanderbout 16 9
Het wijkplatform van Sanderbout in Sittard, een buurt waar de slopershamer rigoureus heeft huisgehouden en dat voorlopig ook nog zal blijven doen, wil vasthouden aan de oorspronkelijke plannen voor een nieuwe multifunctionele accommodatie in de buurt.
Dat meldt 1limburg.nl dinsdag. De gemeente heeft afgelopen jaar het plan opgevat om in de Anemoonstraat een nieuwe multifunctionele gemeenschapsaccommodatie te vestigen. Daar is nog geen definitieve beslissing over gevallen en dat leidt tot onzekerheid bij het wijkplatform.
Toen vorig jaar buiten het wijkplatform om plannen werden gepresenteerd om in de leegstaande Gemmakerk van Sanderbout het MIJNhuis te vestigen en daar dan ook tegelijkertijd de multifunctionele accommodatie in onder te brengen kon dat plan rekenen op positieve aandacht van het gemeentebestuur. De gemeente besloot uiteindelijk geen financiële steun aan het plan voor het MIJNhuis te verlenen, maar onderzoekt wel de mogelijkheid om de multifunctionele accommodatie in de Gemmakerk onder te brengen.
Daarmee zou een van de karakteristieke gebouwen van de buurt een goede herbestemming kunnen krijgen. Het wijkplatform is daar echter tegen en wil dat de oorspronkelijke plannen - nieuwbouw in de Anemoonstraat - doorgaan.