Zin in een feestje? Keizersfeest op Cour Solanus

03 sep 2016, 11:15 Nieuws
keizer legt aan 2
De Sittardse Kapel Trööt in de Gööt organiseert zaterdagavond, aan de vooravond van het Alternatief Vogelsjeite, het alternatief schuttersmaal annex keizersfeest.
De traditie wil dat de vereniging, waarvan de winnaar van het vrij carnavaleske Alternatief Vogelsjeite - de keizer - deel uitmaakt, een jaar later daags voor de strijd om prolongatie van die eretitel een keizersfeest en schuttersmaal organiseert. Dat evenement isvoor iedereenvrij toegankelijk.
Kapel Trööt in de Gööt nodigt namens keizer Gangolf Schiffler - alias Skip - en zijn keizerin Karin iedereen van harte uit om zaterdagavond deel te nemen aan de feestelijkheden die worden gehouden op Cour Solanus.
De kapel heeft in het verleden bij eerdere keizerschappen van hun leden bewezen dat zij een daverend keizersfeest kunnen organiseren. Zo was er al een Breugeliaans feest in 1987 en een Jaren 20 feest in 1993. En nu, na een intermezzo van 23 jaar, is het tijd voor de terugkeer van de Löwensafari in Tüddern. Het feit dat keizer Skip daar geboren is zal ongetwijfeld een rol in de keuze van dat thema hebben gespeeld.
U bent zaterdagavond vanaf 20:00 uur van harte welkom op Cour Solanus, achter de Sint Michielskerk, in Sittard. De entree voor deze leuke avond is gratis.