Zittesje Art Fair krijgt in 2023 een vervolg

10 dec 2022, 14:00 Nieuws
De Meiden van Sittard, Museum De Domijnen en Centrummanagement Sittard nodigen Sittardse ondernemers uit om mee te doen met de Zittesje Art Fair (ZAF) in 2023.
De Zittesje Art Fair is een kunstbeurs en -route waarbinnen werken van lokale talenten en toonaangevende kunstenaars uit de regio te zien én te koop zijn. Een initiatief van De Meiden van Sittard in samenwerking met Museum De Domijnen. Deelnemende ondernemers ‘adopteren’ een kunstenaar die tijdens de ZAF in zijn/haar winkel of horecazaak een of meerdere werken exposeert. Museum De Domijnen organiseert de kunstbeurs die aansluit op de kunstroute van de ondernemers.
De ZAF is een knipoog naar de TEFAF en is daarom gekoppeld aan de data van de TEFAF, in 2023 van 11 tot en met 18 maart. Aangezien TEFAF-bezoekers tegenwoordig ook in Sittard overnachten en steeds vaker de stad bezoeken leek het de organisatoren zinvol om het thema ‘kunst’ op een eigen manier door te trekken naar Sittard. Lokale kunstenaars krijgen een podium en de inwoners van de stad krijgen op een laagdrempelige manier kunst aangeboden.
De ZAF werd in 2022 voor het eerst gehouden. Het bleek een succesvol evenement met groeipotentie te zijn. Daarom is besloten de ZAF ook in 2023 te organiseren om het de kans te geven uit te groeien tot een jaarlijks terugkerend en herkenbaar evenement. Lees hier meer over de eerste editie van de ZAF in 2022 .
  • Neem voor meer informatie over (deelname aan) de ZAF 2023 contact op met Centrum Management Sittard via [email protected] .