Zittesje Revuu 'Oukouk' op kunstzinnige wijze geportretteerd

04 nov 2022, 20:00 Nieuws
zittesje revuu 2022 guus van eck
De in 1958 in Sittard geboren kunstenaar Guus van Eck heeft op een kunstzinnige wijze de Zittesje Revuu 'Oukouk' geportretteerd.
Zijn kunstwerk is vanaf deze week te zien en te koop bij galerie Michel Knops aan de Steenweg in Sittard. Daar werd het kunstwerk vanmiddag gepresenteerd.
Guus van Eck studeerde aan de Kunstacademie en aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Na het afronden van zijn opleiding verliet hij Nederland en ging wonen in Sicilië (Italië). Van Eck heeft een geheel eigenzinnige en originele schilderstijl. Zijn werk is open, helder en kleurrijk, met hier en daar intieme details. Door de uitbundige scènes raak je nooit uitgekeken en is er altijd wel een nieuwe beweging, component of verrassing te ontdekken. Het zijn dan ook deze elementen die het werk van Guus van Eck en de Zittesje revue aan elkaar verbinden.
Galeriehouder Michel Knops: "Guus heeft hetgeen zich straks in woord en daad op het toneel van het Toon Hermans Theater gaat afspelen, vertaald in beelden. Zijn kunstwerk is een verhaal, een interpretatie van hoe hij 'Oukouk' ziet en beleeft. De gouache vertelt het verhaal van 'Oukouk' door de ogen van de kunstenaar Guus van Eck".
Het is niet de eerste keer dat de Zittesje revue een samenwerking aangaat met deze bekende kunstenaar. Van Eck maakt ook al voor eerdere uitvoeringen bijzondere kunstwerken die in menige huiskamer in Sittard te vinden zijn. Knops: "Guus van Eck en mijn galerie leveren graag hun bijdrage aan de promotie van de Zittesje Revuu middels deze samenwerking". De gouache van 'Oukouk' is te koop bij Galerie Michel Knops, waar men ook terecht kan voor een (op foam gelamineerde) fotoprint van de gouache.
zittesje revuu oukouk guus van eck
De door Guus van Eck vervaardigde gouache over Zittesje Revuu 'Oukouk'