Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Willem II

Kans om lang stil te staan bij de afgelopen vrijdag opgelopen nederlaag bij FC Eindhoven krijgen de spelers van Fortuna Sittard gelukkig niet. Maandagavond wacht op eigen veld namelijk alweer de volgende wedstrijd: titelkandidaat Willem II is dan te gast in Sittard.

Willem II verzamelde tot op heden tien punten, zes meer dan Fortuna. Eén van de sterkhouders in de formatie van trainer Jurgen Streppel is Ruud Boymans. De in Sittard opgeleide spits scoorde tot op heden al zes keer. Ook afgelopen vrijdag was de in Born geboren aanvaller weer twee keer trefzeker in het met 2-0 gewonnen thuisduel tegen FC Volendam.
Fortuna-coach Wil Boessen moet ook deze wedstrijd sleutelen aan zijn elftal. De ziekenboeg is nog altijd (te) vol en Jonathan Hendrickx is na zijn rode kaart tegen FC Eindhoven geschorst. Lichtpuntje is dat Jeffrey Vlug, die in Eindhoven als invaller zijn officiële Fortuna-debuut maakte na een hamstringblessure, wel kan meespelen.
Willem II versterkte zich afgelopen zomer met negen nieuwelingen na de degradatie uit de eredivisie. Doelstelling is een snelle terugkeer op het hoogste niveau. De ploeg ligt met tien uit vijf op schema. Alleen FC Dordrecht (13 uit 5) doet het tot op heden beter dan de Brabanders, die de tweede plaats met nog drie andere clubs moeten delen. Het ‘pak’ zit echter nog dicht bij elkaar. Met twee thuisduels op komst zal Fortuna derhalve inzetten op zes punten.
Ruud Boymans (Fortunees tussen 2007 en 2009, 46 duels, 12 doelpunten) is overigens niet de enige speler in Tilburgse dienst met een verleden bij Fortuna. Ook doelman David Meul (34 wedstrijden in seizoen 2008-2009) verdedigde in het verleden de groengele kleuren. Niemand in de huidige Fortuna-selectie speelde ooit voor Willem II.
Twee seizoenen geleden stonden beide teams voor de laatste keer tegenover elkaar. Op vrijdag 6 april 2012 werd het voor maar liefst 13.250 toeschouwers 1-1 in het Koning Willem II Stadion. De heenwedstrijd in Sittard werd door Fortuna met 3-1 gewonnen. Danny Hoesen (2) en Harrie Gommans scoorden toen de Sittardse doelpunten.
De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf. Assistent-scheidsrechters zijn Hoksbergen en Bluemink. Vierde official is Van Turenhout.
Bron: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen