Fortuna Sittard knokt zich naar de winst

Willem II, ploeg met titelaspiraties, trad maandagavond in Sittard aan tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Wil Boessen had iets recht te zetten na drie opeenvolgende verliespartijen. Winst tegen Willem II zou een geweldige opsteker zijn en het vertrouwen van het door blessures en schorsingen gekwelde team een boost kunnen geven.

De eerste helft werkte Fortuna Sittard hard en wist de ploeg de gasten onder druk te zetten. Veel doelrijpe kansen leverde dat echter niet op. In de 41e minuut zagen de amper 2000 toeschouwers Jordie Briels na voorbereidend werk van Abdelaziz Khalouta en Patrick N’Koyi de 1-0 scoren. Toch werd dat niet de ruststand, want drie minuten later scoorde Andrade de gelijkmaker voor Willem II na een misverstand in de Fortuna-verdediging.
Na rust kwam Willem II sterk opzetten en leek het een kwestie van tijd voordat de Tilburgers op voorsprong zouden komen. Dat moment leek in de 66e minuut aangebroken toen doelman Kaya in de fout ging en een penalty tegen kreeg. Oud Fortunees Ruud Boymans zag zijn strafschop echter gekeerd door Kaya, die daarmee zijn fout goedmaakte en Willem II een mentale opdoffer gaf.
we6xnrb25xjzr5uvxjy6hz0ln
Kaya stopt penalty
In de 72e minuut bediende Gevaro Nepomuceno ploeggenoot Kalouta op maat om te scoren: 2-1. Drie minuten later moest Willem II met 10 man verder. Gaby Jallo kreeg een directe rode kaart wegens een forse overtreding op doelpuntenmaker Khalouta. Vanaf dat moment was het over en uit voor Willem II. Een minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd schoot Patrick N’Koyi Fortuna naar een veilige 3-1 stand.
Na De Graafschap was nu dus de volgende titelkandidaat ’t haasje in Sittard. De eerstvolgende thuiswedstrijd, aanstaande zondag om 14.30 uur, speelt Fortuna Sittard tegen Helmond Sport. Wanneer daar opnieuw de volle winst wordt gepakt komt aansluiting met de subtop weer in zicht.