Handbalfinale: zondag gaat het gebeuren!

Zondagmiddag om 13.00 uur begint in de Fitland XL Topsporthal in Sittard-Geleen de derde, de laatste en allesbeslissende wedstrijd om het landskampioenschap herenhandbal. Het gaat hoe dan ook gebeuren: er komt een Limburgse landskampioen.

En dat is sinds 2002 niet meer gebeurd. Eurotech Bevo of OCI Nitrogen-Lions volgt morgen Kras/Volendam op als titelhouder. Na twee verschrikkelijk spannende wedstrijden, waarbij steeds de uitspelende partij met één doelpunt verschil wist te winnen, volgt zondag met de ontknoping ongetwijfeld opnieuw een wedstrijd die van meet af aan bol staat van de spanning.
Sinds de oprichting in 2008 van fusieclub Limburg Lions – waarin Vlug & Lenig uit Geleen, het Sittardse Sittardia en BFC uit Beek werden verenigd – is dit de vierde keer dat Lions in de handbalfinale uitkomt. Drie keer werd er verloren. 
Bevo-coach Martin Vlijm, die in het verleden al successen vierde met Volendam, blijft ook komend seizoen als coach bij Bevo. Naar verluidt had OCI-Lions de coach graag ingelijfd.
Let op: in tegenstelling tot eerdere berichten begint de wedstrijd zondag niet om 13:15 uur, maar om 13:00 uur precies.
Cookieinstellingen