Fernando Ricksen op nieuwe voetbalschoenen in huldigingswedstrijd

Door Guus Queisen | Fernando Ricksen speelt zondag 25 mei 2014 mee in zijn huldigingswedstrijd om 19.00 uur in het Offermans Joosten stadion. Daartoe heeft hij nieuwe voetbalschoenen gekocht. Hij maakt daarbij wel het voorbehoud dat zijn fysieke conditie het toelaat. 

Dat maakte hij woensdagmiddag bekend tijdens de speciaal voor die bijzondere wedstrijd belegde persconferentie.  Ricksen lijdt aan de slopende spierziekte ALS. Hij zegt zich momenteel goed te voelen, alleen het spreken gaat moeizaam. 
Menselijk
Martin Masset, directeur van Fortuna Sittard, onderstreept dat vooral de menselijke kant van Fernando hem diep heeft geraakt. “Welke speler die bij diverse Europese topploegen heeft gespeeld en met zijn teams tal van landelijke en Europese prijzen heeft behaald komt terug bij zijn club waar hij ooit begon? En vervolgens bood hij aan om Fortuna Sittard te helpen. Daarbij bracht hij ons ook in contact met de Glasgow Rangers. Alleen lukte het niet de huldigingswedstrijd in en tegen Glasgow te spelen.” 
Overigens maakte het diepe indruk op Masset hoe Fernando, tijdens hun gezamenlijk bezoek aan Glasgow, daar continue op straat werd aangesproken. Masset onderstreept ook dat iedereen die Fortuna Sittard een warm hart toedraagt, geëmotioneerd reageerde op zijn bekendmaking in het tv-programma De Wereld Draait Door dat hij lijdt aan de vreselijke spierziekte ALS. “Hij verdient deze wedstrijd”, onderstreept Masset. 
Samen met Vincent de Vries, de auteur van zijn biografie, stelde Fernando een lijst van 40 spelers samen die hij wilde uitnodigen. Een aantal kon niet wegens verplichtingen (wegens interlands). Maar de anderen zegden allemaal direct toe en doen vaak heel veel moeite om zondag de Sittardse grasmat te mogen betreden. 
Een groot aantal bekende spelers heeft toegezegd deel uit te maken van ‘Team Fernando’, zoals Ronald de Boer, Kevin Hofland, Mark van Bommel, Roy Makaay, Giovanni van Bronckhorst, Thomas Buffel, Michael Reiziger, Lorenzo Amoruso, Shota Arveladze, Ronald Waterreus, Oscar Moens, Anatoli Tymoshchuk, Wilfred Bouma, Denny Landzaat en Kiki Musampa. Willem van Hanegem maakt deel uit van de technische staf.
Live op FOX
FOX Sports Eredivisie doet zondag rechtstreeks verslag van de wedstrijd ter ere van Fernando Ricksen. De wedstrijd tussen Team Fernando en het huidige Fortuna Sittard wordt om 19.00 uur gespeeld in het stadion van Fortuna Sittard. 
Met deze bijzondere wedstrijd sluit hij zijn carrière af bij de club waar hij met betaald voetbal is begonnen. Fernando Ricksen verdedigde de clubkleuren van Fortuna Sittard tussen 1993 en 1997 en keerde in 2010 terug op het oude nest. Naast Fortuna Sittard kwam hij uit voor AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Tevens speelde hij twaalf interlands voor Oranje. 
Fortuna Sittard organiseert de wedstrijd als eerbetoon aan Fernando Ricksen vanwege zijn grote betekenis voor de club en de fans. 
Voorverkoop
Kaarten voor deze erewedstrijd zijn al vanaf 5 euro (jeugd) en 10 euro (volwassenen) verkrijgbaar. 
Voorverkoopadressen
  • Jelti Darts, Brunssum, Schildstraat 32-34
  • Cafe de Platz, Limbricht, Platz 9
  • Wilsport, Sittard, Steenweg 51
  • Peter Schols, Schoenmode Maasbracht, Molenweg 28
  • Viventy Kappers, Geleen, Elisabethstraat 3 
  • Harald Janssen, Susteren, via mobiele nummer: 06-34984955
Op de foto: Fernando Ricksen met rechts naast hem Vincent de Vries, de auteur van zijn autobiografie Vechtlust, tijdens de persconferentie. (foto: © Guus Queisen)
Cookieinstellingen