Jong PSV – Fortuna Sittard eindigt in 1-1

Maandagavond speelde Fortuna Sittard in Eindhoven tegen Jong PSV. Verlies zou betekenen dat Fortuna Sittard rode lantaarndrager van de Jupiler League is.

Fortuna Sittard startte de wedstrijd met Kaya in het doel; achterin Marveggio, Janssen, Linssen en Kis; Voorn, Briels en Ter Borgh op het middenveld en in voorin het trio Vlug, De Groot en Waalkens.
De ploeg kon ook deze wedstrijd geen vuist maken, zeker niet in de eerste helft. Ferhat Kaya hield tot de 41e minuut zijn doel – soms op miraculeuze wijze – schoon. Toen opende Boljevic de score voor Jong PSV. Jordy de Wijs van Jong PSV kreeg een directe rode kaart na een grove overtreding op Roel Janssen.
Na rust en tegen 10 man zou er toch een beter resultaat voor de geel-groenen in moeten kunnen zitten. In de 57e minuut kreeg Voorn kans op de gelijkmaker, maar verzuimde te scoren. Een treffer van Conneh, die in het veld kwam voor Kevin Kis, werd afgekeurd wegens buitenspel. 
Ondanks dat Jong PSV met een man minder op het veld stond had Fortuna Sittard de handen behoorlijk vol aan de tegenstander. Fortuna bleef met opportunistisch voetbal op zoek naar de gelijkmaker en dat leidde regelmatig tot scherpe counters van de Eindhovenaren. Gelukkig stond Ferhat Kaya dan klaar om het gevaar te keren.
In de 81e minuut benutte Seku Conneh een penalty, die werd gegeven door scheidsrechter Berben na een overtreding van Jong PSV doelman Bertrams. 
Fortuna Sittard speelde opnieuw geen goede wedstrijd, maar het gelijke spel was voldoende om de laatste plek van de ranglijst te ontlopen en MVV twee plaatsen voor te blijven op basis van een beter doelsaldo.
Cookieinstellingen