Hete herfstkoers

Foto:

Op een prachtige zondagmorgen 19 oktober gaf oud coureur Jean Bastens uit Geleen het startsein voor de herfstkoers Valore Dell Autunno op de wielerbaan in Geleen. 

Jean vertelde dat hij in de jaren 50 op de oude sintel- wielerbaan in Geleen reed. Hij vindt het prachtig dat vandaag de dag nog steeds gekoerst wordt op de baan. 
De renners hadden niet echt het gevoel dat ze aan de wintercompetitie Coupe D’Hiver begonnen. Een zomerse temperatuur van 21 graden werd tegen het einde van de baanwedstrijd bereikt. Een kopgroep bestaande uit alle favorieten naderde de meet en Max Janssen uit Maastricht wist uiteindelijk de zege naar zich toe te halen. Winnaars van 3 categorieën kregen allemaal bloemen, Italiaanse worst en een heerlijk Belgisch biertje.     
Uitslagen  Valore Dell Autunno/Math Salden Coupe D’Hiver baanrit 1
Renners 40-
1. Max Janssen (Maastricht), 2. Stefan Houtbeckers (Heinsberg), 3. Robin Boeren (Maasbracht), 4. Frank de Langhe (Maaseik), 5. Simon van Merode (Stein), 6. Simon van Merode (Stein), 7. Geert Jan Hanssen (Geleen), 8. Jonathan Martens (Mesch), 9. Atanas Mikov (Aken), 10. Bas Severins (Obbicht)
Renners 40+
Lyon Ohlenforts (Pey-Echt), 2. Theo Luijten (Stein), 3. Robert Vonk (Susteren)
Dames
1. Gemma Esselaar (Stein), 2. Manon Zuurmond (Maastricht)
Renners 18-
1. Nanno Simonis (Limbricht), 2. Carl van Dijke (Geleen) 
eerste-wedstrijd-wintercompetitie-laco-glanerbrook-volledig
Foto: © Hans Janssen – HJ Sports Photography
Cookieinstellingen