Eaters verliest thuis van Trappers: 0-5

Foto: Ron Philips - Sporteve-foto.nl

Maandag wordt duidelijk of het doek voor Laco Eaters Limburg gaat vallen of niet. De deadline die op vrijdag was gesteld kon dankzij een garantie van supportersvereniging Het Dak Eraf het weekend opschuiven, waardoor de wedstrijden door konden gaan.

Zaterdagavond verloor Eaters met 10-5 van Heerenveen. Heerenveen kon pas in de derde periode echt het verschil maken. Zondagavond stond een andere zware tegenstander op het ijs. Thuis in Glanerbrook, in misschien wel hun laatste wedstrij, moesten de mannen van Laco Eaters Limburg het opnemen tegen Destil Trappers uit Tilburg.
In de eerste periode hield Eaters goed stand. Akim Ramoul maakte zijn rentree na een aantal wedstrijden wegens een blessure aan de kant te zijn gebleven. En ook Sami Heinonen, waarvan zaterdagavond werd gevreesd dat hij een ernstige blessure had opgelopen, stond weer gewoon op zijn post. Pas in de tweede periode wist Tilburg Heinonen te passeren. Willemse (23:51, sh), De Ruijter (28:37) en  Hagemeijer (34:35, pp) tekenden voor de 0-3 stand aan het einde van de tweede periode.
In de derde periode liep Tilburg uit naar een 0-5 eindstand door doelpunten van Van Biezen (43:18) en Hagemeijer (59:57, pp). 
De wedstrijd werd bezocht voor 1253 toeschouwers. Voor supporters, spelers en bestuur breken nu de spannendste uren aan. Morgen wordt duidelijk of Eaters erin is geslaagd de ontbrekende financiële middelen om het seizoen af te kunnen maken bijeen zijn gebracht.
Mocht dat zo zijn dan staat Eaters volgende week zondag thuis op het ijs voor een treffen met Unis Flyers Heerenveen. De wedstrijd begint om 19:00 uur.
Cookieinstellingen