Fortuna Sittard wint oefenpot tegen SVM met 10-0

Mert sticht gevaar aan de rand van de 16
Mert sticht gevaar aan de rand van de 16
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De oefenwedstrijd tegen SVM is traditioneel de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen, maar dit jaar niet. Het duel had eigenlijk al twee weken eerder gespeeld moeten worden, maar vanwege de hitte en een smogwaarschuwing werd toen besloten niet te spelen.

Dat was vanavond aan de publieke belangstelling te merken, want het was beduidend minder druk dan voorgaande edities. Veel mensen zijn nu met vakantie.

Fortuna trad vanavond aan met de pas aangetrokken spits Tim Janssen en die deed in de 22 minuten dat hij meespeelde twee keer waar hij voor was aangenomen: scoren. Niels Vets stond na lange tijd geblesseerd te zijn geweest weer in het veld en ook Jordy ter Borgh kreeg speelminuten. Roel Janssen, Ferry de Regt en Raymond Fafiani kampen met licht blessures en speelden vanavond niet mee.

Voor rust speelde Fortuna aanmerkelijk beter dan erna. Lekesiz (2x), Tim Janssen (2x), Mares, Vlijter en Loen zorgden voor de 0-7 ruststand. Na de rust verliepen de aanvallen van Fortuna Sittard stroever en het duurde tot halverwege de tweede helft voordat er opnieuw werd gescoord. Bob Vankan, Muhammed Mert – mooi schot diagonaal in de kruising – en Gavin Vlijter zorgden dat er uiteindelijk toch dubbele cijfers op het scorebord kwamen te staan.

Zondag staat de oefenpartij tegen Rot Weiss Oberhausen (Regionalliga) op het programma.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen