Froome kraakt maar houdt stand

De aanval van de Colombiaan Nairo Quintana kwam zoals verwacht. Geletruidrager Froome hield stand, mede dankzij uitstekend werk van teamgenoot Wout Poels.

De Fransman Thibaut Pinot reed in deze 20e etappe als eerste over de streep in Alpe d’Huez. Quintana volgde als tweede, 18 seconden achter Pinot.

Na een eerste aanval van Quintana op de Croix de Fer wist Froome terug te komen bij de kleine Colombiaan. In de slotklim naar Alpe d’Huez lukte dat niet en was Quintana vertrokken. Maar door goed werk van zijn teamgenoten Wout Poels en Richie Porte wist Froome de schade te beperken. Hij finishte op 1.38 achter Pinot en blijft Quintana 1.12 voor in het algemeen klassement.

Froome blijft dus in het geel en pakte en passant ook de leiding over in het bergklassement.

Bauke Mollema steeg naar de 7e plek in het algemeen klassement ten koste van de Zwiter Frank. Robert Gesink finishte in dezelfde groep als Mollema en behoudt de 6e plek.

Zondag vindt de laatste etappe plaats van Sèvres naar Parijs. Normaliter wordt tijdens de slotetappe van de Tour niet op het scherpst van de snede gekoerst en volgt er op de Champs Elysee een massasprint.