ABC/UMinho wil revanche tijdens Limburgse Handbal Dagen

LHD 2014
LHD 2014
Foto: Screenshot live stream

Handbalclub ABC/UMinho uit Portugal keert na vier jaar terug als deelnemer aan de Limburgse Handbal Dagen. In 2011 waren ze ook al van de partij. Het team mistte dat jaar net de kruisfinales en eindigde als vijfde.

Dit jaar zijn de Portugezen uit op revanche. “2011 was niet ons beste jaar en dit jaar willen we ons revancheren door het echte ABC te laten zien”, zegt een gemotiveerde coach Carlos Resende.

ABC/UMinho is negenvoudig landskampioen (1987-2000) van Portugal en mag zich na een mindere periode de laatste jaren weer tussen de topteams in Portugal begeven. Onder leiding van Carlos Resende is in 2012 een omslag gemaakt en is de ploeg een plaag geworden voor teams in binnen- en buitenland. Met het winnen van de Portugese beker en supercup en het bereiken van de Challenge Cup finale is het seizoen 2014-2015 tot dusver het meest succesvolle van de laatste 15 jaar gebleken. In de finale van de Challenge Cup kwam men in een spannend tweeluik met het Roemeense Odorhei uiteindelijk drie doelpunten tekort.

De 28e editie van de Limburgse Handbaldagen vindt plaats op 27, 28 en 29 december in Fitland XL Sittard. Naast de Limburgse clubs OCI-Lions en Targos Bevo HC nemen zes buitenlandse teams, waaronder Sydney Uni HC en ABC/UMinho deel aan het toernooi.

LHD: topsport én entertainment
De Limburgse Handbaldagen zijn meer dan tophandbal alleen. De succesformule bestaat uit een combinatie van topsport en entertainment. De organisatie ligt in handen van de toernooicommissie met 12 vrijwilligers. Tijdens de toernooidagen worden zij ondersteund door ruim 100 vrijwilligers.

» www.lhd.nl

Cookieinstellingen