Laco Eaters Limburg klimt naar tweede plek ranglijst

Foto: Ron Philips

Na de 0-11 walk-over waarop Laco Eaters Limburg vrijdagavond Olympia Heist op den Berg trakteerde, kwam zondagavond Luik Bulldogs op visite in Geleen.

Ook deze wedstrijd betrof er een in poule B van de BeNeliga. Bij winst zou Eaters goede zaken doen en klimmen naar plek 2 op de ranglijst, met 12 punten uit 6 wedstrijden, met 1 punt minder en 3 wedstrijden minder gespeeld dan de gedeelde koplopers Eindhoven Kemphanen en Tilburg Trappers Toekomstteam.

De wedstrijd begon voor Eaters veelbelovend. Jeffrey van Iersel (05:48, pp) en Kai Willems (08:00) drukten het overwicht van de thuisploeg uit in een 2-0 ruststand aan het einde van eerste periode.

De tweede periode startte Eaters slordig. Luik drong aan maar scoorde niet. Gaandeweg de periode verhardde het spel. Het duurde tot ruim halverwege de tweede periode voordat er weer werd gescoord. Akim Ramoul (31:16) zorgde voor 3-0. Door twee snelle tegendoelpunten van Kolodziejczyk (33:19) en Cieslicki (33:19) werd duidelijk dat Eaters deze partij nog zeker niet gewonnen had. Kansen kwamen er over en weer en de sfeer op het ijs werd en niet vriendelijker op. Gescoord werd er niet meer in het restant van de tweede periode. Ruststand 3-2.

De derde periode was 33 tellen oud toen Cornelis voor Luik de gelijkmaker scoorde (40:33). Het werd een echte wedstrijd met kansen over en weer. Luca Heutmekers zette Eaters opnieuw op voorsprong (55:15), Lars Engwegen besliste de match (58:12) in het voordeel van Eaters. Door deze 5-3 overwinning klimt Eaters naar de tweede plek van de ranglijst.

 

Cookieinstellingen