Gouden Camera Wielerbaan Geleen voor Ron Philips

De jaarlijkse Wielerbaan Geleen Gouden Cameraverkiezing is dit jaar gewonnen door Ron Philips. Ron kreeg met zijn foto’s de meeste likes van de volgers van de Facebookpagina van Wielerbaan Geleen.

Baanfotografen sturen hun foto’s in naar Wielerbaan Geleen en belangstellenden kunnen die foto dan met een ‘Like’ belonen als hij in de smaak valt. Bovenstaande foto van de 34-jarige Philips werd door de volgers van Wielerbaan Geleen beloond met het hoogste aantal likes.

Ron was zeer verheugd met de uitverkiezing en vertelt: “Ongeveer 7 jaar geleden is mijn interesse voor fotografie pas echt naar voren gekomen. Aangezien ik buiten wielerliefhebber in het algemeen al een sportliefhebber ben was dit een logisch onderwerp om te gaan fotograferen. Ik kwam er al snel achter dat dit een mooi maar lastig onderwerp was. Sportfotografie is een onderdeel waarin je blijft leren en waar je steeds een stapje verder gaat om beter te worden.

Toen ik goede stappen had gemaakt in het maken van wielersportfoto’s en na het volgen van de nodige cursussen – klassikaal en online – heb ik de stap genomen om me meer toe te leggen op sportfotografie en heb ik in september 2011 Sporteve Fotografie – Sport en Event Fotografie – opgezet.

Sporteve is een middel om mijn foto’s te verspreiden en tevens is het doel om te groeien in de wereld van de sportfotografi. Die wereld is weliswaar erg volzet maar na 3 jaar Sporteve kan ik wel zeggen dat ik aardig aan de weg aan het timmeren ben en dat steeds meer klanten mij vinden en vragen voor een opdracht of om bepaalde foto’s te publiceren.

Sinds een aantal jaren ben ik een aantal keren per seizoen te vinden op de wielerbaan in Geleen. De ene keer omdat ik een koers wil vastleggen en de andere keer om een nieuwe techniek uit te proberen of te verfijnen. Hier leent de wielerbaan zich perfect voor aangezien je iedere minuut een nieuwe kans krijgt. Doordat ik de wielerbaan een prettige omgeving vind en baancommissarissen Michel van Dijke en Jack Theunissen er alles voor over hebben om de wielerbaan op de kaart te zetten (wat inmiddels ruim gelukt is) was het voor mij vorig jaar dan ook geen moeilijke keus om in te stappen bij het bestuur van de ForYouTour. Hierdoor heb ik nog een sterkere band gekregen met de wielerbaan. Tevens is het mooi om met een groep gepassioneerde maar zeker gezellige mensen een evenement voor het goede doel op poten te zetten op en rond de wielerbaan. Dit jaar heb ik voor de derde keer meegedaan aan de verkiezing ‘Gouden camera’ van de Wielerbaan. Na een derde en een tweede plaats is het dit jaar gelukt om deze eervolle vermelding te ontvangen.”

» Facebook groepspagina Wielerbaan Geleen

De winnende foto van Ron Philips – SportEve fotografie staat boven dit bericht. Klik op de foto voor een grotere weergave.

Cookieinstellingen