KNVB waarschuwt Fortuna Sittard

Foto: © Rik van Mulken

Fortuna Sittard is er nog niet in geslaagd om een opvolger te vinden voor Peter van Vossen.

Van Vossen werd begin oktober de laan uitgestuurd. Het lukte de club vervolgens niet om binnen een termijn van vier weken een nieuwe trainer vast te leggen. De KNVB heeft de club daarop nog twee weken uitstel gegeven, maar ook die termijn is inmiddels verstreken zonder dat er een kandidaat werd gevonden. Reden voor de KNVB om de club te waarschuwen, zo meldt Voetbal International op zijn site. De clubleiding weerspreekt dat de KNVB een waarschuwing heeft afgegeven.

Afzeggingen zijn er wel: Ernie Brandts en Edwin Hermans bedankten voor de eer en volgens de Limburgse dagbladen ziet ook Robbie Alflen af van een functie als trainer-coach bij de nummer voorlaatst van de Jupiler League. De club zou nu in gesprek zijn met Henk Duut, zo melden de Limburgse kranten, maar Fortuna wil geen mededelingen doen over de namen van de kandidaten waarmee is gesproken. De club voert dit weekend besprekingen met andere kandidaten. Fortuna heeft haast, maar ook amper budget.

Maandag, tijdens de derby in Maastricht tegen MVV, zit Jeffrey Kooistra, die niet over het gewenste trainersdiploma beschikt, nog als interim-coach op de bank.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen