Fortuna Sittard heeft nieuw directieteam

Foto: Rik van Mulken

Gisteren werd Ben van Dael officieel gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard, vandaag werd het nieuwe directieteam van de club bekend gemaakt.

Na het vertrek van het vorige bestuur en voorzitter/directeur Martin Masset namen Joppe Sangen en Charly Chudik als dagelijks leidinggevenden de honneurs waar.

Met name de naam van Sangen is de laatste tijd meermaals gevallen in de media. In de praktijk geeft hij al enkele weken leiding aan de werkorganisatie van Fortuna Sittard. Chudik stuurde als Technisch Manager al geruime tijd de voetbaltechnische tak van de organisatie aan.

In de nieuwe bestuursstructuur vormt het duo Sangen (Algemeen Directeur) en Chudik (Technisch Directeur) het directieteam. Door de formele bekrachtiging door bestuurder Jo Abelshausen kan de tweekoppige directie nu ook (per direct) officieel aan de slag.

Algemeen Directeur: Joppe Sangen
De Heerlense ondernemer Sangen heeft zijn sporen ruimschoots verdiend op het gebied van marketing, communicatie, sales en consultancy. Hij is eigenaar van Ibrido (strategisch advies) en marketing- en salespartner bij VIS Free Format Communicatie (ideeën- en communicatiebureau).

Vier jaar geleden kwam Sangen in contact met de Fortuna Sittard Academy toen zijn zoon door de club gescout werd. In eerste instantie nam Sangen zitting in de sponsorcommissie van de Academy. Daardoor kwam hij in contact met diverse bestuurders van de club. Dat leidde tot de vraag om de organisatie door te lichten met het inmiddels welbekende plan van aanpak als resultaat. Op basis van zijn kennis en kunde werd hij vervolgens gevraagd om algemeen directeur te worden en de Sittardse club in rustiger vaarwater te brengen.

“We kiezen er bewust voor om niet groots uit te pakken met dit nieuws. We hebben namelijk helemaal geen tijd voor veel bombarie. Fortuna staat voor grote uitdagingen. Daar steken we onze tijd en energie veel liever in”, meldt Sangen. “Het inmiddels ‘beruchte’ plan van aanpak bestaat uit vier delen, die we intern per groep gaan toelichten. De belangrijke eerste fase ‘Huis op orde’ hebben we inmiddels ingezet. Het aanbrengen van structuur, communicatielijnen, heldere werkprocessen en resultaatgericht werken zijn hierbij een eerste vereiste. Daar zijn we nu volop mee bezig.”

Technisch Directeur: Charly Chudik
In 2011 werd Chudik, die al sinds 2009 bij de club is, de technisch eindverantwoordelijke voor zowel de Fortuna Sittard Academy als het eerste elftal. Met ingang van december 2015 maakt Chudik als Technisch Directeur deel uit van de tweekoppige directie.

“Werken met nieuwe mensen als Joppe en samen met hem het directieteam vormen brengt een hernieuwd elan. Het is nu aan ons om de visie die we hebben uit dragen en ten uitvoer te brengen met de mensen om ons heen. Het voelt als een nieuwe start, zeker nu we ook nog eens iemand als Ben van Dael hebben weten aan te trekken”, laat Chudik weten.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen