Wereldtop dameswielrennen naar Sittard-Geleen

Foto: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick/Quaregnon - Le Samyn, 4 mars 2015, départ (B40) [CC BY-SA 3.0] - 2015 - Boels Dolmans Cycling Team

Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen organiseert dit jaar voor het eerst een etappe van de Boels Rental Ladies Tour, ook wel de Holland Ladies Tour genoemd.

De stichting doet dat op initiatief van de gemeente Sittard-Geleen, die als wielergemeente graag deze wedstrijd aan haar wielerkalender wilde toevoegen.

Op donderdag 1 september komt de wereldtop van het vrouwenwielrennen naar Sittard-Geleen. Start én finish van de derde etappe van de hoogst geklasseerde Nederlandse etappekoers voor vrouwen op de internationale kalender vinden plaats op het Watersley Sports & Talentpark.

Deze wedstrijd wordt als sinds 1998 verreden en heeft inmiddels de UCI 2.1 status verworven. Op de erelijst prijken de namen van zeer prominente rensters als Leontien van Moorsel, Marianne Vos en Kristin Armstrong.

De derde etappe die op donderdag 1 september wordt verreden is 124 kilometer lang. De rensters rijden twee keer een lus van 55 kilometer door de Westelijke Mijnstreek en aansluiten een slotronde van 16 kilometer tot de finish.

Cookieinstellingen