OCI Nitrogen-Lions wint handbaltoernooi in Roemenië

21 aug 2016, 00:27 Sport
oci lions 2016 landskampioen gehuldigd in mp feesttent geleen
In de voorbereiding op het nieuwe handbalseizoen heeft OCI-Lions in het Roemeense Turda beslag weten te leggen op de Potaissa Cup. Het team van coach Mark Schmetz nam daar deel aan een driedaags internationaal handbaltoernooi.
OCI-Lions speelde er drie zware wedstrijden tegen fysiek zeer sterke tegenstanders. De eerste wedstrijd werd donderdag gelijk gespeeld tegen het Hongaarse Balmazújváros KK. Bij rust stond de ploeg van Mark Schmetz nog achter met 14-18, maar na 60 minuten stond er een verdiende 29-29 eindstand op het scorebord. Topscoorders aan Lions-zijde waren Joris Baart met 7 doelpunten en Ivo Steins met 6 doelpunten.
Vrijdag stond vervolgens de wedstrijd tegen het Roemeense HC Vaslui op het programma en ook dat team zorgde voor een zeer fysieke wedstrijd die onze mannen met een knappe zege afsloten: 31-30 na een 16-15 ruststand. Topscoorder werd nieuweling Luka Groff met 6 doelpunten; Ephrahim Jerry, Joris Baart en Joao Ramos waren ieder 4 keer trefzeker.
Op zaterdag wachtte dan nog de thuisploeg Turda. In een zware laatste wedstrijd wist OCI-Lions zijn ongeslagen status te behouden en werd er met 31-31 gelijkgespeeld. Dit was voldoende om de toernooiwinst veilig te stellen. Topscoorder werd wederom Luka Groff met 8 doelpunten.
Op 28 augustus speelt OCI-Lions ter gelegenheid van de opening van het nieuwe handbalseizoen om de supercup tegen Fiqas Aalsmeer.