Fortuna Sittard gaat voor drie punten naar Amsterdam

Fortuna Sittard - juli 2016
Fortuna Sittard - juli 2016
Foto: © Guus Queisen

Fortuna Sittard speelt vanavond op sportpark De Toekomst in Amsterdam tegen Jong Ajax het vierde competitieduel in de Jupiler League.

Afgelopen seizoen verloor Fortuna het uitduel met 3-0. Thuis leek de ploeg lange tijd met 1-0 te gaan winnen, maar in de slotminuten wist Jong Ajax toen nog twee keer te scoren.

Het Amsterdamse talententeam is net als Fortuna Sittard de competitie uitstekend begonnen met twee overwinningen en een gelijkspel. Het grote verschil is echter dat de Ajacieden tot nu toe al tien keer wisten te scoren, twee keer zo vaak als het team van coach Ben van Dael. Afgelopen vrijdag versloegen de Amsterdammers FC Den Bosch met 5-2, een week eerder werd Almere City op eigen veld met 4-1 op de gril gelegd.

Het is onzeker met welk Jong Ajax-elftal Fortuna Sittard vanavond te maken krijgt. Aangezien het eerste elftal van Ajax deze week in Rostov moet winnen om zich te plaatsen voor de Champions League zullen er vanavond waarschijnlijk minder eerste elftalspelers in de selectie van Jong Ajax rondlopen. Maar los daarvan: Jong Ajax heeft hoe dan ook veel talent en scorend vermogen.

Fortuna ziet het duel evenwel met vertrouwen tegemoet. “We gaan voortborduren op ons spel van de laatste weken”, zegt Ben van Dael. “Of we dan tegen Jong Ajax voetballen of tegen een ander team, eigenlijk maakt dat niet uit. Wel heb je rekening te houden met wat plussen en minnen bij de tegenstander. De spelers van Jong Ajax wisselen echt heel vaak van positie. Op die variatie moeten wij een antwoord vinden. Compact verdedigen is belangrijk. Wij gaan voor drie punten naar Amsterdam.”

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen