Fortuna Sittard: SV Spakenburg wordt niet onderschat

Foto: © Rik van Mulken

Fortuna Sittard treedt vanavond aan de boorden van het Eemmeer aan tegen SV Spakenburg, een ploeg die uitkomt in de de sinds dit jaar in ere herstelde tweede divisie.

Met het feit dat de tegenstander in deze bekerwedstrijd een amateurploeg is ligt onderschatting op de loer. Lichtzinningheid tegen een tegenstander als Spakenburg is evenwel niet geraden, want de ploeg herbergt een aantal oud-profspelers die het klappen van de zweep wel kennen. Bovendien heeft een tegenstander als Spakenburg niets te verliezen. “Dit is gewoon een lastige wedstrijd”, meent coach Ben van Dael. “Als wij verslappen, hebben we het tegen elke tegenstander moeilijk.”

Een overwinning zou voor Fortuna een mooie opsteker zijn in een week die zo vervelend startte. De beslissing van de beroepscommissie licentiezaken om de club te bestraffen met drie punten aftrek, kwam bij spelers en staf keihard aan. “Daar is zeker in de kleedkamer over gesproken. Zoiets moet je ook met de ploeg bespreken. Dit besluit was een opdonder voor de ploeg, maar nu moeten we verder.”

In Spakenburg kan Van Dael niet beschikken over Djibril Dianessy. De Franse centrumspits liep tijdens het laatste competitieduel met Cambuur een blessure aan de heup en bil op, maar is waarschijnlijk op korte termijn weer inzetbaar.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen