Kids als eerste over finish in Sittard-Geleen

Foto: Eneco Tour

Ruim 130 kinderen van 7 tot en met 12 jaar reden vrijdagmiddag mee in de Eneco KidsRide en legden een deel van het wielerparcours van de Eneco Tour af.

Allemaal fietsten ze in speciale rode shirts die zij kregen voor hun race. Er waren complete schoolklassen bij. Om ervoor te zorgen dat alles veilig verliep waren er 3 groepen fietsertjes geformeerd die na elkaar het laatste deel van het tijdritparcours van de Eneco Tour reden voordat de 22 ploegen met profwielrenners van start gingen.

Om 12:15 uur werd het startsein voor de KidsRide gegeven waarna de eerste groep kinderen vertrok onder leiding voormalig Olympisch en Wereldkampioene Leontien Zijlaard Van Moorsel en miss Eneco Tour, Felice Dekens. Uiteraard werden zij aangemoedigd door de vele supporters achter de reclameborden. Na de finish van de eerste groep kinderen op de Engelenkampstraat was het de beurt aan groep 2 en groep 3. Met hetzelfde enthousiasme volgden zij Leontien, die onderweg aanwijzingen gaf om alles in goede banen te leiden.

Alle kinderen vermaakten zich met het fietsen, maar ook in een speciale ruimte (Kidsarea) waar ze allerlei fietsspellen konden doen. Zij kregen daar van Leontien als beloning voor hun deelname een speciale medaille ter herinnering. In alle Nederlandse en Belgische finishlocaties van de Eneco Tour worden deze week KidsRides georganiseerd. Na Sittard volgen nog twee KidsRides in België (Lanaken en Geraardsbergen).

Eneco organiseert de KidsRide bij de Eneco Tour om het fietsen bij de jeugd onder de aandacht brengen en te stimuleren om wat vaker de fiets te pakken. Eneco Groep richt zich op het besparen van energie, het samen met klanten bewerkstelligen van het opwekken van duurzame energie en het leveren van schone energie.

kidsride-2

Cookieinstellingen