Eneco Tour krijgt in 2017 een andere naam

Etixx Quick Step komt over de finish
Etixx Quick Step komt over de finish
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Eneco heeft vrijdag tijdens een persconferentie te kennen gegeven dat het bedrijf na dit jaar niet langer als sponsor en naamgever van de enige meerdaagse wielerwedstrijd op wereldniveau in de Benelux verbonden zal zijn.

Het bedrijf was sinds 2005 naamgever en sponsor van de Eneco Tour. De UCI WorldTour wedstrijd heeft inmiddels wel een nieuwe licentie voor de UCI WorldTour, weliswaar onder een nieuwe naam.

Eneco is sinds 2005 titelsponsor en sinds 2009 ook houder van de UCI World Tour-licentie voor de Eneco Tour. In 2012 verlengde zij de licentie tot en met 2016. Sinds de start in 2005 werkt Eneco samen met het sportbedrijf Golazo dat vanaf 2009 de volledige organisatie en wedstrijdleiding van het evenement voor zijn rekening neemt.

Volgens Jeroen Overgoor, directeur Communicatie & Public Affairs van Eneco Groep, hebben de investeringen in de wielersport bijgedragen aan de vestiging van de naam Eneco in Nederland en België. Door alle veranderingen die het bedrijf de adgelopen 12 jaar heeft doorgemaakt zijn volgens hem nu nieuwe keuzes nodig in marketing, sponsoring en communicatie, die beter aansluiten bij de strategie van het bedrijf.

De wielerkoers wordt voortgezet door Golazo onder een nieuwe naam. Golazo neemt ook de World Tour-licentie over van Eneco. CEO Bob Verbeeck: “We zijn in de eerste plaats erg fier met de manier waarop we samen met Eneco zo succesvol een nieuwe wielerwedstrijd in de lage landen op de wielerkaart hebben gezet. Onze goede samenwerking resulteerde in een steeds beter deelnemersveld en een zeer positieve uitstraling van het evenement. We evolueerden naar de enige meerdaagse rittenwedstrijd in de UCI World Tour die door de ‘klassieke renners’ kan worden gewonnen.”

Cookieinstellingen