Fortuna Sittard verliest 2 punten tegen FC Eindhoven

Foto: © Rik van Mulken

Op de kop af 1143 toeschouwers zagen Fortuna Sittard en FC Eindhoven er in een ijskoud stadion aan de Milaanstraat in de eerste helft niet veel van bakken.

Hartverwarmend was het voetbal allerminst: rommelig en vol fouten. FC Eindhoven drong de eerste helft weliswaar meer aan dan Fortuna Sittard, maar tot grote kansen leidde dat niet.

Om de inmiddels vijf wedstrijden lange negatieve reeks van verloren duels te kunnen beëindigen zou er in de tweede helft dus uit een ander vaatje getapt moeten worden. In de rust van het duel besloot Ben van Dael om Dries Saddiki en Okan Kurt van het veld te halen. Voor hen bracht hij Junior Torunarigha – die in het vorige duel tegen Helmond Sport niet speelde – en Adrian Purzycki in het veld.

Die wissel wierp al snel rendement af. Allereerst vuurde Junior een verwoestend afstandsschot op het doel van FC Eindhoven af, maar dat resulteerde niet in een treffer. Even later, in de 55e minuut van de wedstrijd, scoorde de sympathieke spits wél en hij deed dat met een fraaie omhaal.

Fortuna Sittard kreeg in de loop van de tweede helft nog een aantal mooie doelkansen die helaas niet werden verzilverd. Aan de andere kant was FC Eindhoven tegen het einde van de wedstrijd dicht bij de gelijkmaker, maar Caenepeel kwam, gelukkig voor Fortuna, net te laat om de bal nog in te kunnen tikken.

Fortuna toonde in de tweede helft volop strijd en dat is iets wat het thuispubliek altijd kan waarderen. Het team van Ben van Dael leek de overwinning in de zak te hebben, maar FC Eindhoven kwam in de extra tijd vanuit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied toch nog op gelijke hoogte.

Op basis van het in de tweede helft vertoonde spel had Fortuna Sittard een overwinning verdiend. Maar ook met dit wrange gelijkspel kwam er een einde aan een reeks van vijf achtereenvolgende puntloze wedstrijden.

Opstelling Fortuna Sittard: Leon ter Wielen, Ferry de Regt, Kamen Hadzhiev, Luc Mares, Jordie Briels, Stefan Askovski, Dries Saddikei (46′ Junior Torunarigha), Roald van Hout (67′ Christopher Braun, Djibril Dianessy, Okan Kurt (46′ Adrian Purzycki) en Jorrit Smeets.

Scheidsrechter Van de Graaf trok twee keer een gele kaart, waarvan een keer voor Fortunees Djibril Dianessy.

Fortuna speelt op 16 december de volgende thuiswedstrijd. Dan is FC Den Bosch de tegenstander. Voor het zover is speelt Fortuna eerst uit tegen FC Volendam (2 december) en tegen FC Oss (9 december).

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen