Kerverse wereldkampioen Nico Rosberg stapt uit het Formule 1 circus

Foto: Morio [CC BY-SA 4.0] via Wikimedia Commons

Vandaag maakte Nico Rosberg, die afgelopen weekend in Abu Dhabi zijn eerste wereldkampioenschap in de Formule 1 behaalde, bekend dat hij stopt met racen in de koningsklasse van de autosport.

Rosberg reed net als zijn voornaamste concurrent voor de wereldtitel Lewis Hamilton voor Mercedes. Met zijn afscheid komt tevens een einde aan de gespannen verhoudingen tussen beide Mercedescoureurs.

Volgens Toto Wolff, teambaas van Mercedes, is de beslissing van Rosberg om te stoppen als coureur in de Formule 1 niet in een opwelling genomen. “Nico heeft er goed over nagedacht. Hij heeft zijn gedachten altijd onder controle”, zei Wolff op een persconferentie in Wenen.

Rosberg maakte zijn beslissing vijf dagen na het behalen van zijn eerste wereldtitel bekend. Wolff: “Het is een moedig besluit van Nico en het geeft aan hoe sterk zijn karakter is. Hij heeft ervoor gekozen om te stoppen op het hoogtepunt van zijn carrière. Als wereldkampioen, als iemand die zijn jongensdroom in vervulling heeft zien gaan. De overtuiging waarmee hij zijn vertrek aankondigde, heeft mij doen besluiten het direct te accepteren.”

De grote vraag is nu wie Rosberg’s  stoeltje bij Mercedes volgend seizoen gaat innemen.

Cookieinstellingen