Fotowedstrijd Wielerbaan Geleen gewonnen door Jean Stassen

Foto: © Jean Stassen

De Wielerbaan Geleen Gouden Camera-verkiezing is een jaarlijkse fotowedstrijd voor de baanfotografen van wielerbaan Laco Glanerbrook.

Leden van de Facebook pagina Groep Wielerbaan Geleen kunnen de in hun ogen mooiste foto liken. De foto met de meeste likes wint de Gouden Camera. “Het was een nek aan nek race” zei initiatiefnemer Michel van Dijke. “Op de valreep kreeg Jean 25 likes en Ron Philips 22 likes”.

Stassen wint voor de tweede keer want in 2014 won hij al eerder de Gouden Camera. Jean Stassen die deze maand 70 jaar wordt zegt: “Ik vind het hartstikke leuk om te winnen. Ik zie het als een soort verjaardagscadeau. Ik ben in juni 2013 begonnen als hobbyfotograaf. De baanwedstrijden in Geleen zijn voor mij een goeie oefening. Je leert er om bewegende beelden vast te leggen op de gevoelige plaat. Baanfotografen onderling geven elkaar ook tips, daar leer je ook heel veel van. Ik ga ook vaak aan de wandel en maak foto’s van de mooie natuur in Limburg.”

Zondag 11 december is op de wielerbaan de uitreiking van de Gouden camera. Van Dijke: “Uiteraard ben ik alle baanfotografen dankbaar voor hun inzet en mooie plaatjes en ze verdienen wat mij betreft allemaal een dikke pluim”.

Cookieinstellingen