International Team Challenge nieuwe wielerwedstrijd in Limburg

Foto: © Sporteve-foto.nl

Begin juni 2017, dat is dus vóór de Tour de France en na de Giro d’Italia, vindt in Limburg de eerste editie van de International Team Challenge plaats.

Dat werd bekend gemaakt op het recent gehouden Wielergala, waarop Tom Dumoulin opnieuw werd uitgeroepen tot renner van het jaar.

De International Team Challenge is, zoals de naam al aangeeft, geen normale wielerwedstrijd, maar een wedstrijd waarin enkel de teamprestatie telt. Dit nieuwe driedaagse evenement staat in eerste instantie voor drie jaar op de wielerkalender. In 2018 en 2019 staan Zwitserland en Zuid-Afrika op het programma.

De Challenge omvat drie onderdelen: een team-sprintwedstrijd in de Sportzone in Sittard-Geleen op vrijdag 2 juni, een team-wegwedstrijd op zaterdag 3 juni in Valkenburg, waarin de teams 10 keer de Cauberg moeten bedwingen en tot slot op zondag 4 juni een ploegenachtervolging, opnieuw in de Sportzone in Sittard.

De kosten voor het evenement worden begroot op 1,4 miljoen euro. De Provincie Limburg wordt gevraagd om een bijdrage van 375 mille. De definitieve regels voor dit nieuwe wielerspektakel, waarin naast de normale registratie tevens live-beelden van bike-cams te zien zullen zijn, worden in januari bekendgemaakt.

Cookieinstellingen