OCI-Lions bereikt finale van Final Four in de BeNe-League

Joao Ramos
Joao Ramos

OCI-Lions heeft in het beslissingsweekend van de BeNe-League competitie de eerste halve finale van de Final Four gewonnen. Tegenstander in sporthal de Alverberg in Hasselt was het als eerste geplaatste Callant Tongeren.

Na een slechte slotserie in de competitie was OCI-Lions erop gebrand te stunten. Dat lukte zaterdagmiddag in elk geval alvast tegen Tongeren, dat door Lions in de beginfase al snel op een 1-5 achterstand werd gezet. In de eerste helft liep de marge uiteindelijk op tot 6 doelpunten, bij rust was de stand 12-18 in het voordeel van het team van coach Mark Schmetz.

De vraag was of OCI-Lions ook na rust het overwicht vast zou kunnen houden. De ploeg werd daarbij in elk geval geholpen door een sterk keepende Luuk Hoiting en wist de voorsprong te bewaren, al werd het in de slotfase nog spannend toen Tongeren terugkwam tot 32-35.

Lions stapte uiteindelijk als de terechte winnaar bij een eindstand van 33-37 van de vloer en weet zich verzekerd van een finaleplek. Of daarin Initia Hasselt of Achilles Bocholt de tegenstander is wordt later vanmiddag duidelijk.