Verstappen hoopt op ‘saaie race’ in Melbourne

Foto: still GP Spanje

Nog 4 weken en dan gaat in Melbourne, Australië, het nieuwe Formule 1 Grand Prix seizoen van start. Alle ogen zijn dan – zeker in Nederland – gericht op Max Verstappen. Zelf heeft hij een fraai scenario voor ogen voor die eerste Formule 1-race op 26 maart.

“Hopelijk heb ik een goede start en rijd ik de rest van de race aan de leiding. Saai, maar perfect”, laat de Limburgse autocoureur van Red Bull weten in een vooruitblik die zijn team zaterdag verspreidde. Ongetwijfeld denkt zijn teamgenoot Daniel Ricciardo er net zo over: die rijdt namelijk een thuisrace en zal voor het Australische publiek alles op alles zetten de eerste race van het jaar te winnen.

De negentienjarige Verstappen vertrouwt erop dat zijn Oostenrijkse renstal een bolide heeft gebouwd die hem in staat stelt te strijden voor de overwinning. “Red Bull heeft in voorgaande jaren laten zien dat ze daar goed in zijn. Ook al weet ik nu nog niet hoe de auto presteert, want het is een totaal andere dan die van vorig seizoen. Hij ziet er in ieder geval agressief uit. Hopelijk is deze nog beter”, aldus de Nederlander, die vorig jaar de sensatie was in de Formule 1 en als jongste aller tijden een Grand Prix won (Spanje).

Cookieinstellingen