Fortuna Sittard vrijdag op bezoek bij koploper VVV Venlo

Foto: © Rik van Mulken

Vrijdagavond wacht Fortuna Sittard het zwaarste uitduel van deze competitie, want dan is in de Venlose Koel de soevereine koploper van de Jupiler League VVV Venlo de opponent.

Op de website van Fortuna Sittard laat trainer Sunday Oliseh weten dat VVV mijlenver voor ligt op Fortuna Sittard. Hij doelt daarmee zowel op de sportieve prestaties, de financiën en de structuur.

Met andere woorden: Fortuna Sittard is deze wedstrijd zonder twijfel de underdog.

Maar: wel eentje die zijn tanden zal laten zien. De mannen van Sunday Oiseh gaan er alles aan doen om de 300 meereizende supporters te plezieren en om aan de reeks ongeslagen duels weer een wedstrijd toe te kunnen voegen. “We willen onze fans trots maken,” zegt de coach. Met welk strijdplan dat moet gaan gebeuren zal vrijdagavond blijken, want daarover wil Oliseh nog niets kwijt.

Op Jorrit Smeets (herstellende van een blessure) en Abdelaziz Khalouta (disciplinaire schorsing) na kan Sunday Oliseh beschikken over een volledig fitte selectie. Aan de kant van VVV Venlo ontbreekt voormalig Fortunees Roel Janssen wegens een schorsing. Hij had maar wat graag meegespeeld tegen zijn vorige club, vooral ook omdat hij tijdens het duel in Sittard met rood van het veld werd gestuurd en zijn club met 2-0 verloor. Vito van Crooy is wel van de partij.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen