Save The Track Bike-competitie afgelopen

Foto: Wielerbaan Geleen

Speciaal voor de renners met een baanfiets/fixed gear bike werd op de wielerbaan in Geleen de Fred Rompelberg Bicycle Holidays Save The Track Bike race opgezet.

Aan deze nieuwe competitie is zondag na 6 races aan een eind gekomen. In een korte explosieve race van 30 minuten konden de renners op een fiets zonder remmen en met één vaste versnelling strijden om de punten en eeuwige roem.

“De wielerbaan in Geleen leent zich er uitstekend voor om er met een baanfiets te fietsen. Met deze competitie willen we deze discipline meer populariteit geven,” zegt initiatiefnemer Koen van der Sterren. Op zondag 19 maart werd de laatste race gereden en de competitie op spetterende wijze, met veel gesponsorde prijzen, afgesloten.

De Duitser Max Schelenz won de laatste rit. “De wielersport is een veelzijdige sport en het is mooi om te zien dat we op deze manier meerdere disciplines met elkaar kunnen verbinden. We zijn al druk bezig over de invulling van de komende ‘Save The Track Bike races’,” aldus baancommissaris Michel van Dijke.

Rechts op de foto de top 3 van het eindklassement: Bartho van der Heijden, Koen van der Sterren en Ron Schetters.

Cookieinstellingen