Grand Prix Melbourne: Max Verstappen start van plek 5

Foto: Artes Max [CC BY-SA 2.0] via Wikimedia Commons

De trainingen en kwalificatierace voor de eerste Grand Prix Formule I van het seizoen, die zondagochtend om 07:00 uur Nederlandse tijd in Melbourne van start gaat, zitten erop. Max Verstappen start vanaf plek 5.

De Limburger kende met een vierde tijd een goede eerste, met een zesde tijd en een crash een mindere tweede en met een twaalfde tijd een slechte derde training. Verstappen klaagde in de laatste vrije training over de wegligging van zijn bolide.

Vettel etaleerde de power waarmee Ferrari dit jaar het seizoen kan starten: hij zette in de derde vrije training een nieuw baanrecord neer in Melbourne.

De kwalificatie verliep iets beter: daarin zette hij de vijfde tijd neer, dezelfde startpositie die hij vorig jaar met zijn Toro Rosso wist te halen. Voor zijn teamgenoot Daniel Ricciardo pakte het allemaal wat minder goed uit: hij crashte in het derde deel van de kwalificatierace en start morgen vanaf plek 10.

Lewis Hamilton start met Mercedes van pole, naast hem Sebastian Vettel (Ferrari), Valterri Bottas (Mercedes) start vanaf de derde startpositie en Kimi Räikkönen (Ferrari) vanaf de vierde.

Cookieinstellingen